Ingen offisiell topp 10 liste

Vi har alltid ønsket å kunne skrive opp en Topp 10 liste og gjerne med en dynamisk funksjon så den oppdateres jevnlig. Dessverre så ser vi at dette ikke er mulig i dag fordi det er så mange forskjellige lister tilgjengelig allerede. Mange av listene eies av et bedrift, slik som VG topp 10 listen. Så da må man ha tillatelse fra den ene og den andre.

I tillegg så er det mange forskjellige andre regler å forholde seg til, et regelverk som i dag er såpass komplisert at vi ikke kan drive med dette på hobby basis. Så vi kan ikke ha en offisiell liste og vi ser at musikklister svært fort blir gamle.

Personlig musikk

Ettersom vi ikke kan lage en generell oversikt over de 10. mest spilte sangene eller lignende, så har vi valgt å se personlig på det. Vi har samlet noen av de sangene vi synes er aller best og laget våre egne lister. Dette har vært en morsom prosess og vi har skrevet en liten kommentar til hver av listene vi har laget.

Vi ønsker oss mer innspill i forhold til hvilke sanger vi bør ta med, og samtidig skriv en liten melding hvor du forteller oss hvorfor akkurat den sangen bør være med.

Spillelister med spesifikke emner

Vi synes det er lurt å dele opp spillelister i forhold til emner og humør. I noen få tilfeller så kan det være lurt å lage spillelister med fokus på hvilket tiår sangen var populære.

Vi synes ikke at man skal begrense seg, normalt sett, til et tiår eller de nyeste sangene eller noe slikt. De aller beste listene er de som inkluderer mange forskjellige tiår, sjangere og artister.

Det er forholdsvis enkelt å finne spillelister som heter 60-tallet, 70-tallet, Divaer eller at man har valgt en spesiell sjanger slik som R&B. Så ettersom disse finnes allerede, har våre et fokus på variasjon!

Musikk som skaper en god stemning

Noe av det vanskeligste å få til er å lage lister som skal skape en god stemning. Mange elsker piano musikk når de jobber, så klassisk musikk er alltid et godt valg i slike tilfeller. Andre fokuserer best med hard-rock.

Derfor har vi slått oss sammen, vår uformelle gruppe bestående av 30 stykker og sett på hva slags musikk vi liker. Basert på denne informasjonen så har vi laget våre lister som du finner på denne nettsiden.